Tietotekniikkatuki

Tietotekniikan opastusta ja vertaistukea senioreiden ehdoilla!

DIGIOSAAMINEN ON KANSALAISTAITO !

5.10.2021 klo 10-12 Villa Bredan Musiikkihuoneessa SeniorSurf-tilaisuus yhdessä GSP'n kanssa!

Tietoja valtakunnallisesta SeniorSurf-toiminnasta näet klikkaamalla tästä!

Tarkempi ohjelma päivitettään tähänlähiaikana, mutta ainakin tietotekniikkaopastusta ja vinkkeja uusien puhelimien ta tietokoneiden hankintaan!

Kauniaisissa "kotiopastusta" yhdistyksemme puitteissa saa seuraavasti:

  • jos Sinulla on kannettava tietokone ja ongelma siinä tai haluat oppia jonkin uuden asian, ota kone mukaan tiistaikokoukseen ja tutkimme asiaa ennen tai jälkeen kokousta Raamattuopistolla (?).

  • jos Sinulla on pöytätietokone, jota ei ole helppo kuljettaa tai kotona esiintyvä verkko-ongelma, voidaan asiaa tutkia kotonasi sovittuna ajankohtana.

  • jos Sinulla ei vielä ole tietokonetta, mutta päätöksesi olla käyttämättä tietokonetta on alkanut horjua, voimme sopia tapaamisesta kirjastossa tai Villa Bredassa, joissa niitä on vapaasti käytettävissä. Käymme yhdessä läpi mitä kaikkea tarpeellista ja mukavaa sillä voi tehdä ja luoda esim. maksuttoman sähköpostitunnuksen. Myös uuden tietokoneen hankintaan liittyviä neuvoja ja valintakriteerejä on saatavilla.

Tukitoiminta perustuu vapaaehtoiseen toimintaan perustuen Enter ry'n toimintamalliin.

Suositeltavia opastuslähteitä ovat esimerkiksi https://yle.fi/aihe/digitreenit ja https://www.entersenior.fi/opiskele-itse/

Palvelutasosopimuksen sijasta annan palvelutasolupauksen "Best Effort" eli teen parhaani kokemukseeni luottaen.

Vaitiolosopimus kuuluu luonnollisesti tähän toimintaan erityisesti verkkopankin ja sähköpostin opastuksessa.

Tyyppillisiä toimenpiteitä ovat esimerkiksi tieturvan ja käyttöjärjästelmän päivitysten tarkistus, varmuuskopionti ja ongelmien ratkaisua.

Työlle ei annetta "takuuta" ja esimerkiksi tietokoneen "laitevikoja" ei korjata.

Opastus on maksutonta ja henkilökohtaista lähtien Sinun tarpeistasi.

Tietokone- ja kännykkäopastus jatkuu Raamattuopistolla (?) isossa salissa tiistaikokousten jälkeen noin klo 14:30 koronarajoitusten poistuttua!

Käsiteltävt aiheet päätetään tarpeen mukaan, ajankohtaisia aiheita ovat Maisa ja koronapassi kännykän näytölle! Kaikki ovat tervetulleita!

Nyt se on tulossa! Moni seniori tuskailee älykännykän kanssa, mutta nyt on Suomessa kehitetty sovellus, joka helpoittaa sen käyttöä! Kunhan sen virallinen versio julkaistaan, pidän opastuksia sen lataamisesta ja käyttöönotosta. Malttakaa vielä syyskuuhun!

SeniorSurf-päivä on seuraavan kerran vuonna 2021, paikallinen ohjelma on vielä avoin!

Digiopastus jatkuu Kauniaisten kirjastossa 2021. opastuspäivät vielä avoin!

Enter ry Seniorien vertaistukiopastus jatkuu Viherlaakson kirjastossa koronarajoitusten poistuttua

Tietokone- ja kännykkäopastus Villa Bredassa siirtyy Villa Junghans'iin, tämäkin odottaa nyt koronarajoitusten poistumista!

Etäopastus

Moniin etäkokouksiin on mahdollista osallistua helposti tietokoneen avulla. Ohjelman käyttöä on mahdollista ja syytä harjoitella etukäteen.

Liittyminen kokoukseen tapahtuu klikkaamalla tätä kutsulinkkiä !

Jos ja kun liittyminen ei onnistunut tai sinulla on muuten kysyttävää, soita Erkki Ylitalo p. 0405066079 !

Onko Teille jäänyt vanha tietokone, jolle ei ole enää käyttöä?

Pakolaisavussa olisi käyttöä sellaiselle. Vanhaan koneseenkin saadaan uutta elämää asentamalla siihen Linux, samalla kaikki siinä olevat vanhat tiedot tulevat taatusti poistetuksi!

Ota yhteyttä:Erkki Ylitalo

0405066079