Tietotekniikkatuki

Tietotekniikan opastusta ja vertaistukea senioreiden ehdoilla!

DIGIOSAAMINEN ON KANSALAISTAITO !

Kevätkokoukseen 8.9.2020 on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä tietokoneen Google Meet -ohjelmalla. Ohjelman käyttöä on mahdollista ja syytä harjoitella etukäteen.

Liittyminen kokoukseen tapahtuu klikkaamalla tätä kutsulinkkiä !

Sinulle aukeaa oikealla olevan tyylinen uusi ikkuna, selaimesta ja versioista riippuen se voi myös kysyä ensin "Sallitko kameran ja mikrofonin käytön?" jne.. vastaa Salli.

Kirjoita nimesi ja klikkaa "Pyydä saada liityä" kohtaa. Tämän jälkeen näytölle tulee Liittymislupaa ... ja odota kunnes kokouksen kutsuja päästää Sinut mukaan kokoukseen.

Ikkunan alareunassa on keskellä mikrofonin, puhelinluurin ja videokameran kuva. Mikrofonin ja kameran kuvaa klikkaamalla saat ne päälle ja pois. Kokouksen puheenjohtaja yleensä pyytää kokouksissa, joissa paljon osallistujia sulkemaan kameran nettiliikenteen rajoittamiseksi ja mikrofonin yleisen hälyn pienentämiseksi. Aina kun haluat käyttää puheenvuoron, muista laittaa mikrofoni päälle siksi ajaksi! Punaista luurin kuvaa klikataan kokouksen päättyessä!

Oikeassa yläkulmassa on pieni kenttä, jossa ekaa kuvaa klikkaamalla aukeaa osallistuja lista, seuravana on "chat", jota klikkaamalla voit esimerkiksi pyytää puheenvuoroa ja se näkyy kaikille osallistujille. Kolmantena on kellonaika ja sitten vielä oma kuvasi.

Kokoukseen voi liittyä myös alypuhelimella, johon pitää olla ladattuna Meet appsi. Tällöin pitää syöttää kokouksen liittymiskoodi käsin, tässä tapauksessa apq-kyxi-eqq .

Jos ja kun liittyminen ei onnistunut tai sinulla on muuten kysyttävää, soita Erkki Ylitalo p. 0405066079 !

8.9 siirretyn kevätkokouksen jälkeen aloitetaan pienryhmäopastus Villa Junghansin vanhan puolen kirjastossa. Nämä jatkuvat joka toinen tiistai aina tiistaikokousten jälkeen. Syys- lokakuussa jo klo 13, jolloin tiistaikokouksia ei koronapandemian takia vielä pidetä ( 20.10.2020 ei tätä tilaisuutta pidetä!) .

Käsiteltävt aiheet päätetään tarpeen mukaan, eka kerralla käyttäjätunnukset eli tilit ja salasanat! Kaikki ovat tervetulleita!

SeniorSurf-päivä on seuraavan kerran 4.10.2020, paikallinen ohjelma on vielä avoin!

Digiopastus Kauniaisten kirjastossa 2020

torstaisin klo 13-15 3.9, 17.9, 15.10, 29.10,12.11, 26.11 ja 10.12

Enter ry Seniorien vertaistukiopastus alkaa

Tietokone- ja kännykkäopastus Villa Bredassa siirtyy Villa Junghans'iin, mutta aloituspäivä on vielä avoin1

Vielä avoin !

Enter ry seniorien tietotekniikan vertaistukiopastus Viherlaakson kirjastossa tiistaisin klo 10-12 ajanvarauksella 15.9 alkaen!

Kauniaisissa "kotiopastusta" yhdistyksemme puitteissa saa seuraavasti:

  • jos Sinulla on kannettava tietokone ja ongelma siinä tai haluat oppia jonkin uuden asian, ota kone mukaan tiistaikokoukseen ja tutkimme asiaa ennen tai jälkeen kokousta Villa Junghans'issa.

  • jos Sinulla on pöytätietokone, jota ei ole helppo kuljettaa tai kotona esiintyvä verkko-ongelma, voidaan asiaa tutkia kotonasi sovittuna ajankohtana.

  • jos Sinulla ei vielä ole tietokonetta, mutta päätöksesi olla käyttämättä tietokonetta on alkanut horjua, voimme sopia tapaamisesta kirjastossa tai Villa Bredassa, joissa niitä on vapaasti käytettävissä. Käymme yhdessä läpi mitä kaikkea tarpeellista ja mukavaa sillä voi tehdä ja luoda esim. maksuttoman sähköpostitunnuksen. Myös uuden tietokoneen hankintaan liittyviä neuvoja ja valintakriteerejä on saatavilla.

Tukitoiminta perustuu vapaaehtoiseen toimintaan perustuen Enter ry'n toimintamalliin.

Suositeltavia opastuslähteitä ovat esimerkiksi https://yle.fi/aihe/digitreenit ja https://www.entersenior.fi/opiskele-itse/

Palvelutasosopimuksen sijasta annan palvelutasolupauksen "Best Effort" eli teen parhaani kokemukseeni luottaen.

Vaitiolosopimus kuuluu luonnollisesti tähän toimintaan erityisesti verkkopankin ja sähköpostin opastuksessa.

Tyyppillisiä toimenpiteitä ovat esimerkiksi tieturvan ja käyttöjärjästelmän päivitysten tarkistus, varmuuskopionti ja ongelmien ratkaisua.

Työlle ei annetta "takuuta" ja esimerkiksi tietokoneen "laitevikoja" ei korjata.

Tietotekniikkatukea on saatavissa ennen Tiistai-kokousten alkua klo 10-13 Villa Junghansin kirjastossa sovittaessa!

Villa Bredassa tietokonepiste jatko on vielä avoin!

Opastus on maksutonta ja henkilökohtaista lähtien Sinun tarpeistasi.

Etäopastus

Onko Teille jäänyt vanha tietokone, jolle ei ole enää käyttöä?

Pakolaisavussa olisi käyttöä sellaiselle. Vanhaan koneseenkin saadaan uutta elämää asentamalla siihen Linux, samalla kaikki siinä olevat vanhat tiedot tulevat taatusti poistetuksi!

Ota yhteyttä:Erkki Ylitalo

0405066079