Liikuntapiiri

Liikuntapiirin tarkoituksena on koota senioreita yhdessä kävelemään, liikkumaan luonnossa, tutustumaan Kauniaisten historiaan ja nykyaikaan, tutustumaan luontoon ja toisiin senioreihin! 

Keskiviikkokävelyjen kokoontumispiste on Kauniaisten Terveysaseman alaparkkipaikka, josta lähdemme keskiviikkoisin klo 10. Liikuntapiiri on itseohjautuva. Useimmin kävelemme Kauniaisissa ja lähiympäristössä. Muutkin retkikohteet ovat mahdollisia toivomusten mukaan!

VUOSI 2023

25.1. Tänään kävelimme hyvin liukkaassa kelissä +3 asteessa. Välillä vähän ripotteli vettä. Meitä oli 21 senioria ja yksi koira. Menimme uimahallin ja Työväen Akatemian kautta Törmäniityntielle ja Viherlaakson kohdalta jatkettiin Helsingintielle ja sieltä Gallträskin rantaa pitkin terveysasemalle. Matkaa kertyi yhteensä noin 7 kilometriä.

18.1. Liikuntapiiriläiset kävelivät tänään terveysasemalta Helsingintietä Viherlaaksoon ja sieltä kehä II:n reunustan kävelytietä pitkin Raamattuopistolle, jossa osa erkani kotiinpäin. Tänään oli 20 henkilöä mukana. Matkaa kertyi +3 asteen hyvässä säässä noin 7,5 kilometriä.  Yhdeksän reippailijaa meni vielä yhdessä syömään Villa Bredaan. Siellä oli mukava jatkaa keskusteluja ja nauttia hyvästä ruoasta.  

11.1. Vuoden 2023 liikuntapiirin kävelyt alkoivat  +3 asteessa ja pienessä tihkusateessa sekä erittäin liukkaassa kelissä.  Meitä oli kuitenkin 14 senioria uskaltautunut lähtemään kävelylle ja vaihtamaan kuulumisia. Reittimme kulki terveysasemalta Gallträskin rannan kautta Pohjoista Heikelintietä Vanhalle Turuntielle ja sieltä Asematietä pitkin terveysasemalle. Matkaa kertyi noin 5 kilometriä.

VUOSI 2022

14.12. Meillä oli liikuntapiirin glögi- ja nyyttikestiretki Kasavuoren laavulle. Kävelimme sinne terveysasemalta kovassa pakkasessa (-12 astetta), mutta muuten aivan ihanassa talvisessa auringonpaisteessa. Oli erityisen kaunista kahden päivän lumipyryn jälkeen. Meitä odotti laavulla Perttulan Pekka, joka oli Ylitalon Erkin kanssa keittänyt glögit meille isossa nokipannussa. Suurkiitokset Pekalle ja Erkille! Meitä oli nuotiolla18 henkilöä ja koira viettämässä rentouttavaa glögitilaisuutta. Glögi lämmitti sopivasti ja söimme kaikenlaisia herkkuja, mitä jokainen oli tuonut mukanaan. Meillä oli todella hauska ja tunnelmallinen hetki olla yhdessä laavulla ennen joulua.  Matkaa kertyi noin 6 kilometriä.                                                                                  Kuvagalleriassa on lisää kuvia.                                                                                                        Hyvää joulua kaikille!                                                                                                 Liikuntapiiri jatkaa kävelyitä 11.1.2023 

7.12. Kävelimme vähäisessä lumisateessa terveysasemalta Kauniaisten haustausmaalle katsomaan seppeleitä, jotka oli laskettu itsenäisyyspäivänä Kauniaisten hautausmaan sankarihaudalle. (Katso kuvagalleriasta itsenäisyyspäivän kuvat). Sieltä jatkettiin kävelyä Kasavuoren luontopolulle. Paikoin oli vähän liukasta. Kävelemässä oli 12 senioria + Anne Huoponen, joka alkaa johtaa keväällä alkavaa laulupiiriä ja mukana oli tietenkin myös meidän koiraystävämme. Matkaa kertyi taas yli 6,5 kilometriä.

30.11. Liikuntapiirin kävelyretki suuntautui Tapiolan Emmaan, johon matkaa kertyi noin 6 km. Meitä oli yhteensä 19 senioria ja matka taittui mukavasti jutellen. Näyttelykeskus WeeGeellä käytiin katsomassa Björn Weckströmin korunäyttelyä, Kello- ja korumuseota, Collection Kakkonen näyttelyä. Myös Mauri Kunnaksen piirroshahmot ja esineistö täyttivät yhden salin. Kaikki näyttelyt olivat hienoja. Lopuksi kävimme syömässä Cafe Zoceriassa Emman tiloissa. Näyttelyn jälkeen muutama seniori vielä käveli takaisin Kauniaisiin, jolloin matkaa kertyi yli 12km. Suurin osa tuli bussilla takaisin kotiin. 

23.11. Kiertelimme Gallträskin  kautta Helsingintielle ja sieltä kävelimme radanvartta pitkin Keran asemalle ja toista puolta takaisin  Kauniaisiin.   Meitä oli 17 kävelijää ja koira mukana. Lopuksi pysähdyimme ihailemaan jouluvaloja, jotka kaunistivat Forsellesintien varrella olevan talon rappukäytävää. Kiitos Ellen, että esittelit meille , miten syksyn hämärinä päivinä voi saada valoa pimeään. Matkaa kertyi noin kuusi kilometriä.

16.11. Tänään oli 20 senioria ja koira kävelemässä. Aluksi satoi hieman räntää, mutta maa ei tullut kuitenkaan valkoiseksi. Kävelimme ympäri Kauniaista ja matkaa kertyi noin 5-6 kilometriä. 


9.11. Syksyisessä, mutta lämpimässä säässä kiersimme Kasavuoren kuntopolun. Meitä oli 20 senioria kävelemässä ja koira. Matkaa kertyi reilu 5 kilometriä. Lopuksi osa kävelijöistä meni syömään lounaan Villa Bredaan. Ruoka oli erittäin hyvää ja edullista.

2.11. Keskiviikkokävelyllä ennätysmäärä senioreita, yhteensä 24. Teimme tutun Ymmerstan lenkin n. kuusi kilometriä. 

Päätimme yhdessä jatkaa lounaskävelyjä lähiympärisistössä, vierailla Björn Weckströmin näyttelyssä Tapiolan Kellomuseossa ja järjestää jouluglögit Kasavuoren laavulla. Päivämääristä informoimme sähköpostitse.

25.10  Seniorikävelyllä 19 senioria. Matkaa kertyi noin seitsemän kilometriä.

Söimme lounaan Työväen Akatemian ravintolassa ja joukkoomme liittyi vielä kaksi senioriherraa.

KASAVUOREN VALLOITTAJAT

19.10. Syyslomaviikolla seniorikävelyllä Kasavuoren kuntopolulla.

Löysimme ja valloitimme Kasavuoren huipun.

Kävelyreissulla oli  mukana 11 senioria ja matkaa kertyi seitsemän kilometrä.

12.10. Tänään aurinkoisessa säässä oli kävelemässä18 senioria. Kävimme katsomassa uudenlaisia puurakenteisia taloja Kauniaisten sekä Espoon puolella.Talot sijaitsevat Gallträskin ympäristössä. Kävelyä tuli vajaa 5km. 


5.10. Kävelimme Bredan kautta Ymmerstaan ja sieltä kotiin. Meitä oli 16 senioria sekä 1 koira mukana kävelemässä. Välillä hieman sateli, mutta se ei meidän menoa haitannut. Puissa oli kaunista ruskaa vieläkin. Matkaa tuli yhteensä tasan kuusi kilometriä. 


28.9. Patikoimme Kasavuoren polkuja kierrellen Glimsin kahvilaan, missä nautimme maukkaat pullakahvit. Syysaurinko pilkisteli, mustikanvarvut loistivat violetteina, puitten lehdet keltaisina ja punaisina. Mukana oli 16 reippailijaa. Osa porukasta kiersi paluumatkalla kuntoportaitten kautta, matkaa kertyi yhteensä 7-8 km.


Liikuntapiiriläiset 28.9.

21.9. Teimme Kasavuoren kuntopolkukierroksen. Ruskan värit olivat upeat aurinkoisessa säässä. Mukana 15 senioria. Toivotimme uuden liikuntapiiriläisen Tarjan tervetulleeksi ryhmään. Kävelymatkaa kertyi 5-7 km lähtöpaikasta riippuen.

14.9. Käynnistimme syyskauden keskiviikkokävelyt. Kiersimme ensin Gallträskin ja jatkoimme matkaa Heikelintietä Vanhalle Turuntielle ja sieltä Bembölentielle ja Asematielle. Matkaa kertyi noin 5 km. Mukana 12 senioria. Mukavaa oli kävellä yhdessä ja oli sateetonta. 

Omatoimista liikuntaa kesäksi! Geriatrialääkärit suosittelevat meille liikuntaa ja aivojumppaa, tässä olisi sitä tarjolla. Klikkaamalla alla olevaa 3 otsikkoa aukeaa niihin liittyvät sivut. Aivojumppaa on sovellusten ja karttojen lataaminen kännykkään. Tarkentavaa tietoa saatte soittamalla minulle Erkki Ylitalo p. 0405066079

Toukokuussa julkaistiin Grani50 kävely reitit!

Nikon puuveistokset ovat merkitty kartalle!

Kasavuoren MOBO-rastit!

Grani50rastit
Veistoskartat
Mobo

18.5. kevätkauden viimeinen kävely  kimppakyydein teimme Porkkalanniemeen!  Mukana 15 senioria ja 1 koira! Reittikartan tekstiosasta näkyy, että kuljimme mäkisessä maastossa.

Porkkalan nimen kärjessaä oli monia kalastajia ja muutamin lintubongareita, vaikka ARKTIKA muutto on jo ohi. Mustia rantakäärmeita oli useita rantavedessä, muinaishauta lähellä telegrafberget'iä, jossa huipun yli kulki vain yksi puhelinjohto muistuttamassa aikaisemmista viestintäajoista!

Tässä  kolme linkkiä, joissa on reittiselostusta Pampaskatanin ja Telegrafbergetin taipaleista, Porkkalan luontopuluista ja luontaretkeilijän kertomus tästä alueesta.

11.5. Sääennusteen takia siirrämme täksi päiväksi sovitun Porkkalan retken viikolla eteenpäin ja kävelimme "perinteisen" paikalliskävelyn!

Tänään meitä oli kävelemässä 14 senioria ja yksi koira. Kävelimme pujottelumäen kuntoportaille ja portaista oli lumi sulannut. Äänestimme siitä, kävelläänkö portaat ylös- tai alaspäin. Äänestyksen jälkeen päädyttiin kävelemään portaat vain alaspäin. Kiersimme Kasavuoren kuntopolkua ja sieltä kotiinpäin. Matkaa kertyi Granin ostarilta laskettuna lähes 6,5 km.

11.5. Sääennusteen takia siirrämme täksi päiväksi sovitun Porkkalan retken viikolla eteenpäin ja kävelemme "perinteisen" paikalliskävelyn!

Tänään meitä oli kävelemässä 14 senioria ja yksi koira. Kävelimme pujottelumäen kuntoportaille ja portaista oli lumi sulannut. Äänestimme siitä, kävelläänkö portaat ylös- tai alaspäin. Äänestyksen jälkeen päädyttiin kävelemään portaat vain alaspäin. Kiersimme Kasavuoren kuntopolkua ja sieltä kotiinpäin. Matkaa kertyi Granin ostarilta laskettuna lähes 6,5 km.


4.5. Öisen pikkupakkasen jälkeen aurinko lämmitti 10 reippaan seniorin kävelylenkkiä. Tarkoitus oli katsastaa pujottelumäen kuntoportaat, mutta jätimme toiseen kertaan, koska portaat olivat vielä liian vaarallisessa kunnossa paksun jäisen lumen takia. Matkaa kertyi kuitenkin noin 6.5 km.

27.4. Tällä kertaa kiersimme viileässä säässä Kasavuoren luontopolun; polulla oli paikoitellen vielä jäisiä ja lumisia kohtia. Meitä oli yhteensä 17 senioria sekä 2 koiraa. Lenkillä oli pituutta Granin ostarilta laskettuna 6,6 km. 

20.4. Kävelimme keväisessä säässä 13 seniorin +1 koiran kanssa Ymmerstan kautta kotiin. Matkaa kertyi noin 5 km. 

13.4. Kävelimme mukavan lämpöisessä aurinkoisessa säässä, matka runsas kuusi kilometriä ja 18 senioria mukana.

6.4. Kävelimme Kauniaisista radan vartta Karamalmin kautta Keraan ja sieltä radan toista puolta takaisin Kauniaisiin. Kävelyllä oli mukana 15 senioria ja kaksi koiraa. Matkaa kertyi yhteensä noin 6,5 km. Paikoitellen oli aika liukasta eilisen myrskyn jäljiltä.

30.3. Menimme kävellen Tapiolaan Emmaan katsomaan maailmankuulun ranskalaisen kuvataiteilijan Daniel Burenin värikästä labyrinttinäyttelyä. Mukana labyrinttikävelyllä 22 senioria. Matka oli 6,3 km ja ainakin 3 senioria käveli vielä paluumatkankin.

Katso lisää kuvia tästä

23.3. Keskiviikkokävelyllä runsas tusina jäsentä (14). Kävelimme noin kuusi kilomeriä. aurinkoinen sää. Nastakengät vielä jaloissa.

16.3. Aurinkoisessa säässä 16 keskiviikkokävelijää. Palasimme lenkiltä Gallträskin jään kautta. Uusi jäsenemme Ellen Laakso oli kävelemässä kanssamme, tervetuloa mukaan Ellen!

9.3. Liikuntapiirissä mukana 13 senioria. Kävelimme kolme kilometriä.

2.3. Keskiviikkokävelyllä 18 senioria. Nastakenkiä tarvittiin hyvin liukkaalla Ymmerstan lenkillä. Matkaa noin kuusi kilometriä.

23.2. Viisi kävelijää hiihtolomaviikolla.

16.2. Kävelyllä oli mukana 17 senioria, matkan pituus 5 km. Pistäydyimme Ahvenanmaa-näyttelyssä kirjaston galleriassa kävelyn jälkeen.

9.2. Keskiviikkokävelyllä tänään 25 henkilöä ja kävelimme noin 5 km. Uusi jäsen Auli liittyi joukkoomme, tervetuloa!

2.2. Meitä oli mukana tänään kauniissa talvisäässä 20 kävelijää. Kävelyymme osallistui yksi uusi, tämän vuoden alussa senioreihin liittynyt jäsen. Toivotimme Astan tervetulleeksi mukaan. Kiersimme Keran lenkin, runsaat 5 km oli matkan pituus.

26.1. Liukkaalla kelillä 13 reipasta seniorikävelijää. Kiersimme Gallträskin, matkaa kertyi noin 4 kilometriä.

19.1. Keskiviikkokävelyllä 19 senioria Peuramäkeä kiertämässä, reittitiedot ja kartta oikealla puolella.


12.1. Kävelimme Ymmerstan lenkin, mukana 20 senioria, 5-7 km. Lopuksi osa porukasta kävi äänestämässä ja vaalikahvilla.


 =============================================

Liikuntapiirin aikaisempia retkikohteita löytyy täältä!