Retket

Retket elo -syyskuussa 2024

20.8. LOUNAS NOIN KLO 11.30 VAAKUNAN RAVINTOLA 10. KERROKSESSA JA EERO JÄRNEFELT -NÄYTTELY ATENEUMISSA KLO 13


Näyttely esittelee kosmopoliitin kulttuuriperheen kasvatin Eero Järnefeltin (1863 - 1937) mittavaa tuotantoa sekä taiteilijan merkitystä Suomen taiteelle ja suomalaisuudelle. Järnefeltin monipuoliset luontokuvaukset saavat pohtimaan, onko taiteilijan 1800- ja 1900-luvuilla kuvaamaa luontoa enää olemassa.


Nautimme ensin lounaan. Tämän jälkeen menemme klo 13 näyttelyintroon Ateneum-salissa ja tutustumme näyttelyyn omatoimisesti.


Järjestämme yhteisen menokuljetuksen Ateneumiin. Kuljetusaikataulu:

klo 10.20 Kasavuorentie 1 (Kasavuoren koulukeskus), klo 10.25 Bredantie 16 (Villa Bredan pysäkki), klo 10.30 Helsingintie 1 (VRn pysäkki). 

Paluukyyti omatoimisesti.


Retkimaksu 37 euroa museokortilla, 49 euroa ilman museokorttia. Maksut yhdistyksen tilille FI68 1378 3000 2037 33, viite 20048, vasta eräpäivänä 31. toukokuuta.


RETKI ON TÄYNNÄ. ILMOITTAUDU VARALLE retket@kssry.fi  tai 

 050 518 1130 (PIRKKO PERTTULA)                                 Kuva Monet'n puutarhasta

NORMANDIAN HELMET JA JERSEYN SAARI 2. - 7.9.2024

KSS ja Lomalinja Oy vastuullisena matkanjärjestäjänä ovat yhdessä suunnitelleet meille unohtumattoman matkaelämyksen Normandiaan  2. - 7. syyskuuta. 

Normandian maakunta kutsuu meidät lumoavien rannikko- ja maaseutumaisemien sekä upeiden historiallisten kohteiden äärelle. Tutustumme Le Havreen ja Mont Saint-Michelin luostarisaareen, jonka historia alkaa benediktiinimunkkien yli tuhat vuotta sitten perustamasta luostarista. Matkamme johdattaa meidät myös Deauvillen kylpyläkaupunkiin, joka on 1800-luvulta alkaen ollut Pariisin herrasväen paratiisi. Herkuttelemme normandialaisen keittiön monipuolisilla antimilla ja tutustumme Kanaalisaarten kuningattareksi kutsuttuun Jerseyn saareen sekä Normandian maihinnousurannikkoon. Läntiset liittoutuneet aloittivat täällä kuuluisan sotatoimensa 80 vuotta sitten. Viimeisenä matkapäivänä vierailemme taiteilija Claude Monet’n kotitalossa Givernyssä, missä voimme ihailla hänen kuuluisimpien maalaustensa inspiraation lähdettä.

Matkustamme Finnairin suorilla lennoilla Pariisiin ja sieltä takaisin.

KSS järjestää bussikuljetukset Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja takaisin Kauniaisiin lisämaksusta. Näistä ilmoitetaan myöhemmin.


Matkan hinta per henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa:

1 921€ (40 osallistujaa)

Yhden henkilön huoneen lisämaksu on 390 euroa.


MATKAN MAKSUEHDOT

Varausmaksu 100 €/hlö, eräpäivä 27.3.2024

Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Lomalinja Oy lähettää laskut sähköpostilla osallistujille.


Tutustu matkaohjelmaan, hintaerittelyyn sekä maksu- ja peruutusehtoihin tästä linkistä.


RETKI ON TÄYNNÄ.  Ilmoittaudu varalle 050 518 1130 (Pirkko).


Verla nimettiin UNESCOn maailmanperintökoheeksi, sillä se on ainutlaatuinen ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä vuosisadan vaihteen teollisuusmiljöö.


Oravalan kartanon kulttuuriperinnössä on mielenkiintoista monimuotoisuutta rakennuksissa, perinnemaisemissa, muinaismuistoissa ja perinnebiotoopeissa. Kartanon pihapiiri on suojeltu ja luokiteltu maakuntatasolla arvokkaaksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi.

26.9. KULTTUURIPERINTÖRETKI  VERLAAN JA ORAVALAN KARTANOON


Päivän aikana aikana tutustumme Verlan ja Oravalan kartanon historiaan. Vierailemme ensin Verlan tehdasmuseon puuhiomossa ja pahvitehtaassa opastetulla kierroksella. Opastuksen jälkeen  nautimme lounaan Ravintola Verlassa. Meillä on myös aikaa tutustua alueen tarjontaan. Paikalliset kädentaitajat esittelevät tuotteitaan pikkupuodeissa ja työpajoissa.


Jatkamme matkaa Oravalan kartanoon, joka sijaitsee Kouvolassa, vanhassa Valkealassa Kymijoen varrella. Oravalan kartanon isäntäpari on Christian Hornborg ja Ingela Hilden. He edustavat Hornborgien viidettä sukupolvea kartanossa. Opastetulla tarinakierroksella tutustumme kartanon vaiheikkaaseen historiaan, 1700-luvun tammipuistoon ja vanhan siipirakennuksen kotimuseoon. Nautimme myös iltapäiväkahvit. Pienessä kartanopuodissa on käsitöitä  ja hyvänmakuisia lahjoja, valmistettu kartanon perinteiden ja historian mukaan.


Lähtö Kauniaisista klo 8.45 ja  paluu Kauniaisiin noin klo 19.


Retken hinta museokortilla 87 €/hlö ja ilman museokorttia 97 €/hlö. Maksut yhdistyksen tilille FI68 1378 3000 2037 33, viite 20048, vasta eräpäivänä elokuun 15. päivä.


RETKI ON TÄYNNÄ. Ilmoittaudu varalle retket@kssry.fi tai 050 518 1130.


RETKIKYSELYN TULOKSET 11/2023


Retkikyselyymme vastasi yhteensä 76 jäsentämme. Lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille. Kolmen kärjen tulos oli hyvin tasainen kaikissa kysymyksissä. Kaupunkilomakohteista eniten valintoja saivat Berliini, Amsterdam ja Riika sekä Dublin. Syyskuun alkupuolella haluttaisiin lähteä Pohjois-Ranskaan, Irlantiin tai Tanskan kiertomatkalle. Kotimaan kohteista kannatettiin eniten Verlaa, Aalto2-museokeskusta sekä Kotkaa retkikohteina. Kannatus jakautui kotimaan kohteissakin kovin tasaisesti. Nyt meillä on paljon hyviä ehdotuksia toteutettavaksi. 


KSS:n hallituksen päätöksen mukaisesti teemme kevään lopulla matkan Berliiniin  (viikolla 22)  ja alkusyksyn matkan Pohjois-Ranskaan (viikolla 36).


Lähetämme matkaohjelmat ehtoineen jäsenille sähköpostilla, kun ne valmistuvat.

Maksattehan retkimaksut vasta eräpäivänä. Tämä helpottaa huomattavasti maksujen tarkistamista. Yhdistys ei voi palauttaa retkimaksua retkelle ilmoittautuneille maksun eräpäivän jälkeen, ellei peruuttaneen tilalle löydy toista lähtijää. Joudumme maksamaan retkikulut palvelujen tuottajille kaikista ilmoittautuneista etukäteen. 


Otamme mielihyvin vastaan retkiehdotuksia, retket@kssry.fi tai soittamalla Pirkko Perttula 050 518 1130.


Muistathan ilmoittaa matkanjärjestäjälle, jos haluat retkillä erityisruokavalion.

Retkille lähtijöille tiedoksi: Jos osallistujalla on vaikeuksia selviytyä omin avuin, hänen tulee ottaa mukaan oma avustaja. Avustajan ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen ja avustaja maksaa normaalin osallistumismaksun.

Matkavastaava Pirkko Perttula, puhelin 050 518 1130, email retket@kssry.fi


Yhdistyksen retkiin osallistuminen on vapaaehtoista eikä yhdistys ole vakuuttanut jäseniään.


Linkki aikaisemmille retkille.