Retket

Nissbackan kartano

Laila Pullinen veistospuisto & kotimuseo -vierailu 7.10. Vantaalla klo 12 ja lounas


Kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933–2015) taiteessa keskeisiä elementtejä olivat antiikki ja informalismi, historia ja hetken hauraus, luonnon lainalaisuudet ja ihminen näiden kaikkien risteymäkohdassa. Yhdistelemällä näitä 30 vuoden ajan vanhassa kartanomiljöössä hän loi kokonaistaideteoksen, jossa taide on luonnon kanssa yhtä.


Veistospuisto on Laila Pullisen Nissbackan kartanon alueelle luoman kokonaisuuden ydin. Hänelle Nissbacka ei ollut pelkästään paikka tehdä työtä, vaan myös paikka, jossa elää. Vuonna 2021 näyttelykokonaisuuden ja veistospuiston yhteyteen on avattu pysyvänä osana Laila Pullisen taiteilijakoti, eli kotimuseo.


Syömme lounaan näyttelykäynnin jälkeen Ravintola Tilassa


Retkimaksut: museokortilla 36€ ja ilman museokorttia 48€. Maksut yhdistyksen tilille FI68 1378 3000 2037 33, viite 20048, maksetaan vasta eräpäivänä 24.9.


Kuljetusaikataulu: Klo 11 Kasavuorentie 1 (Kasavuoren koulukeskus), klo 11.05 Bredantie 16 (Villa Bredan pysäkki), klo 11.10 Helsingintie 1 (VR:n bussipysäkki). Paluu Kauniaisiin n. klo 16.

Ilmoittautumiset klikkaamalla tästä tai retket@kssry.fi tai 050 518 1130 (Pirkko Perttula). TÄYNNÄwww.lailapullinen.fi


https://www.ravintolatila.com/
Björn Weckström seisoo KUVA: KIMMO PENTTINEN


BJÖRN WECKSTRÖM

85-vuotisjuhlanäyttely Didrichsenin museossa 18.11. Klo 13


Ihminen, kone ja koru


Björn Weckströmin 85-vuotisjuhlanäyttely esittelee eri taiteenlajit ja materiaalit suvereenisti hallitsevan taiteilijan vastakohtaiset maailmat; klassisesta mytologiasta ammentavia veistoksia sekä Lapponia Jewelrylle vuosien varrella suunniteltuja hopea- ja kultakoruja. Koruosuus toteutetaan Kalevala Korun kanssa. (Teksti Didrichsenin museon sivuilta).


Yksityiskohtaiset retkitiedot myöhemmin.


Ilmoittaudu klikkaamalla tästä. Voit myös ilmoittautua sähköpostitse retket@kssry.fi tai puh. 050 518 1130 (Pirkko Perttula).


Lue HS Espoosta artikkeli Björn WeckströmistäHS kulttuuri 9.9. Björn Weckström taide
Retki-ilmoittautumisessa on otettu käyttöön uusi helppo tapa käyttäen Google-lomaketta, jolloin ilmoittautuneista saadaan automaattisesti taulukko! Huomaa, että lomakkeella voi ilmoittaa vain yhden lähtijän kerrallaan, maksut voi suorittaa samalla tilinsiirolla useampi lähtijä!

Maksattehan retkimaksut vasta eräpäivänä. Tämä helpottaa huomattavasti maksujen tarkistamista. Yhdistys ei voi palauttaa retkimaksua retkelle ilmoittautuneille maksun eräpäivän jälkeen, ellei peruuttaneen tilalle löydy toista lähtijää. Joudumme maksamaan retkikulut palvelujen tuottajille kaikista ilmoittautuneista etukäteen.

Otamme mielihyvin vastaan retkiehdotuksia, retket@kssry.fi tai soittamalla Pirkko Perttula 050 518 1130.

Muistathan ilmoittaa matkanjärjestäjälle, jos haluat retkillä erityisruokavalion.

Retkille lähtijöille tiedoksi: Jos osallistujalla on vaikeuksia selviytyä omin avuin, hänen tulee ottaa mukaan oma avustaja. Avustajan ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen ja avustaja maksaa normaalin osallistumismaksun.

Matkavastaava Pirkko Perttula, puhelin 050 518 1130, email retket@kssry.fi

Yhdistyksen retkille osallistuminen on vapaaehtoista eikä yhdistys ole vakuuttanut jäseniään.


Linkki aikaisemmille retkille.