Ajankohtaista

Ajankohtaista asiaa ja viimeaikaisia lisäyksiä sivuillamme!

Kesällä kannattaa seurata erityisesti Villa Bredan tarjontaa!

Vanhusneuvoston uusin kokousraportti on lisätty omalle välilehdelle.

Kuvagalleriaa on täydennetty viimeeksi Tallinnan retken kuvilla ja kuvien lisäämisohjetta galleriaan on päivitetty !

Alleviivatut sanat ja sivussa olevat kuvat toimivat linkkeinä, joita klikkaamalla aukeaa uusi sivu, jossa on tarkempaa tietoa!

Seuraavat omat tapahtumat:

29.8 klo 19 Suomenlinnan KESÄTEATTERI Agatha Christie Idän pikajunan arvoitus

10.9. Professori, emeritus Reijo Pajamo: Maakuntalaulujen yhteistaulutilaisuus

18.9. Presidenttien jalanjäljillä Louhisaaren kartanossa Askaisissa ja Kultarannan puutarhassa Naantalissa

24.9. Suurlähettiläs, emeritus Jorma Inki: Länsi-Balkanin poliittisesta- ja kulttuurisesta historiasta

Lähiseudun muut Senioreita kiinnostavat tapahtumat:

19, 26.6., 3, 10, 17, 24, 31.7., ja 7.8 Kesäkahvit kirkon sisäpihalla. Tule nauttimaan puutarhan lumosta, hvvästä kahvista ja loistavasta seurasta kirkon sisäpihalle. Ohjelma osuus ja yhteislaulu kuuluvat myös asiaan.

17.6.2019 klo 10:00-16:00 Tekoälyrekka Kauniaisissa. Espoolaiset tekoälykehittäjät – Espoon kaupunki, koulutuskuntayhtymä Omnia, Aalto-yliopisto, Microsoft ja Lenovo – ovat kehittäneet yhdessä tekoälyrekan. Rekan tavoitteena on auttaa suomalaisia kokemaan ja kokeilemaan tekoälyä sekä opettaa tekoälyyn liittyviä keskeisiä käsitteitä – varmistaa siten, ettei kukaan syrjäydy digitalisaation vauhdissa.Rekka pysähtyy Kauniaisiin, Kaupungintalolle 17.6. klo 10-16. Tervetuloa tutustumaan !

18.6. klo 13.30 VILLA BREDAN JUHANNUSJUHLA kattoterasilla, Aaro Arvonen soittaa hanuria, tarjoilua. Tervetuloa!

19.6 Ohjatut Porrastreenit Granin Alpeilla. KOLE järjästää

16.7. ja 13.8. klo 14 tiistaisin Villa Bredassa kattoterasilla KESÄKAHVILA . GSP järjästää, kaikki tervetulleita!

21.8.2019 klo 18:00-19:30 Voimaannuttava metsä - hiljenny ja ammenna voimaa metsästä. Kokootuminen Kasavuoren koulun koripallokenttä. Suomenkielinen retki. Luontoretket ovat siis kaikille maksuttomia tilaisuuksia, joihin ei yleensä tarvitse ilmoittautua. Retkille osallistuminen ei vaadi huippukuntoa, vaan niillä liikutaan rauhallisesti luontoon tutustuen. Varusteet sään mukaan ja halutessa voit ottaa omat eväät ja kiikarit mukaan!

Kuntosali avoinna maanantaista torstaihin klo 8 -16 ja perjantaisin klo 8 – 15 Villa Bredassa. Ville Hackman ohjaa kuntosaliharjoittelua maanantaina 10.6. ja maanantaina 17.6. klo 9 – 11.

Kauniaisten seurakunnan toimintaa

Maanantaikahvila aloittaa Sebastoksessa 9.9.-2.12. klo 13.00

Vartin hartaus maanantaisin Sebastoksessa 9.9.-2.12 klo 12.45-13

Hyvän tuulen ystäväkerho kokoontuu joka toinen tiistai kirkon yläsalissa klo 13-14.30, alkaen 3.9. ja syyskausi päättyy puurojuhlaan 10.12.

Kesälukemiseksi suosittelen uunituoretta SOSTE'n julkaisemaa tutkimusta vanhojen ihmisten kokemuksista erilaisista palveluista klikkaamalla vasemmalla olevaa kuvaa.

Vaikka kansalaistutkijoina toimivat ihmiset ovat korkeasti koulutettuja, heille on haastavaa asioida pankin, Kelan ja sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa. Heidän on hankala saada tietoa, jos he eivät käytä nettiä. Ja vielä pahempaa, heidän on vaikea ajaa asioitaan, hoitaa velvollisuuksiaan ja käyttää oikeuksiaan.

Kuvassa vasemmalta oikealle puheenjohtaja Kai Lähdesmäki, matkaorganisaattori Pirkko Perttula ja sihteeri Anna-Liisa Lehikoinen.


Villa Breda etsii vapaaehtoisia

Villa Breda on esittänyt KSS:lle ja GSP:lle toivomuksen vapaaehtoisten saamiseksi järjestämään kesätoimintaa Villa Bredassa. Vapaaehtoisiksi avustajiksi toivotaan henkilöitä, jotka voisivat järjestää esim. kesäkahvilatoimintaa tai vaikkapa mölkkykerhoa kerran viikossa tai useamminkin. Tilat järjestyvät ilmaiseksi ja käytössä on keittiötilat ja astiat. Jotain tarjottavaa järjestyy. Käytettävissä on useita tiloja: suuri kattoterassi, kirjastotilojen vieressä oleva keittiö ja parveke sekä päivätoiminnan tiloissa oleva keittiö. Mahdollisuus on myös olla ulkoa aidatulla pihalla sään salliessa.Hoivakodissa kaivataan ympäri vuoden lehdenlukijoita, ulkoiluttajia ja seurustelijoita. Voitte myös ehdottaa jotakin muuta vapaaehtoistoimintaa.

Ota yhteys toiminnanohjaaja Saila Helokallioon, saila.helokallio@kauniainen.fi tai puh 050308 2452. Tutustu myös vapaaehtoistyo.fi ja sieltä Kauniaisten paikallissivuille. Sitä kautta voit myös ilmoittautua vapaaehtoistehtäviin niin Villa Bredaan, kuin muihinkin Kauniasten vapaaehtoistehtäviin.

Jos Sinulla on kuvia retkiltämme ja haluat jakaa ne muidenkin nähtäväksi, ota yhteyttä p. 0405066079 tai erkki@ylitalot.net


Ohjeita päivitettyjen nettisivujemme lukemiseen!

Alleviivatut sanat ja rivit ovat linkkejä, joita klikkaamalla aukea uusi sivu !

Perussyy päivitykselle oli Google Sites'in uusi versio, mutta olihan jo muutenkin aika päivitellä ja selkiyttää sivut! Palaute ja ehdoitukset tervetulleita, p. 0405066079 tai erkki@ylitalot.net


Oletko jo Facebook’issa?

Haluatko liittyä Kauniaisten Suomalaiset Seniorit ry - salaiseen ryhmään? Oletko kiinnostunut Facebook’ista ja harkitset liittymistä? Haluatko pienryhmäopastusta Tiistaikokousten jälkeen Villa Junghansissa? Jos vastaus on KYLLÄ, laita viesti Erkki Ylitalolle p. 0405066079 tai erkki@ylitalot.netPikaopas Facebook'ista ja siihen liittymisestä tässä!

Arvovuosijuhlassamme 15.1.2019

Raili Pirttimäen JUHLAPUHE ja Seppo Ruotsalaisen KIITOSPUHE ovat nyt "yleisön pyynnöstä" luettavissa klikkaamalla viereisiä kuvia!


Puheet olisivat ansaineet videokuvauksen.