Ajankohtaista

Kssry:n toimintaohje

KSS ry:n hallitus muistuttaa jäseniään, että osallistuminen yhdistyksemme kokouksiin, harrastuspiireihin, kulttuuritapahtumiin ja retkiin on aina jäsenen omalla vastuulla. Yhteisiin tilaisuuksiin saa tulla vain terveenä. Hallitus rohkaisee korona-ajan suositusten mukaisesti pesemään käsiä usein sekä pitämään turvaetäisyyden. Näiden turvatoimien lisäksi uusin suositus on, että kasvomaskia käytetään kaikissa julkisissa tiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joihin myös yhdistyksemme kokoontumiset kuuluvat.

Kauniainen 6.10.2020

KSS ry:n syyskauden omaa toimintaa

Retket ja harrastuspiirit ovat käynnistäneet toimintansa:

Liikuntapiiri keskiviikkoisin klo 10-12 lähtö Terveysasemalta

Nypläyspiiri maanantaisin klo 12-15 Villa Junghans'in vanhalla puolella

Tietotekniikan perusteita joka toinen tiistai (parittomat viikot) klo 13 Villa Junghans'issa. ( 20.10.2020 ei kuitenkaan ole tätä tilaisuutta!)

19.10.2020 klo 13 Opastettu Stadionkierros

20.10.2020 klo 13 Käsityön ystävät kokoontuvat Villa Junghansin kirjastossa. Voit tehdä omia käsitöitä, saada ideoita ja neuvoja ryhmäläisiltä. Voit tulla myös vain rupattelemaan.

12.11.2020 klo 12.15 Vincent van Gogh -näyttely Didrichsenin museossa

Lähiseudun muuta senioreita kiinnostavaa toimintaa

21.10 klo 10 alkaen keskiviikkoisin ”Voimaa ja iloa ruuasta” -valmennus, katso tarkemmin täältä!

10.11 klo 13 Nuorisodiakoni Sonja Holkerinoja, Seurakunnan HTYK kirkon yläsalissa

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Puheenjohtaja Kai Lähdesmäen avaussanat kevätkokouksessa 8.9.2020

Olemme juuri läpikäymässä Suomen sodanjälkeisen ajan suurinta katastrofia – koronavirus pandemiaa.

Sodassa menetimme 100.000 henkeä kuolleina. Tähän mennessä on koronapandemiaan Suomessa kuollut runsaat 300 henkilöä – siis alle prosentti sodan uhreista.

Sodassa olimme yksin. Taistelussamme Korona-pandemiaa vastaan meillä on tänään puolellamme maailmanlaajuinen lääketeollisuus ja sen merkittävä tutkimus- ja tuotekehityskapasiteetti. Emme täten koronapandemiassa ole yksin.

Koronapandemian puhjetessa viime maaliskuussa, KSSryn Hallitus päätti, että jäsentemme terveys tulee olla korkeimpana prioriteettinamme. Tätä periaatetta olemme tiukasti noudattaneet. Tulemme myös jatkossa noudattamaan tarkoin viranomaisten suosituksia. Ikäjakautumamme perusteella me seniorit olemme koronataudin merkittävin kohderyhmä, joten tavoitettamme emme todellakaan ole vesittämässä. Emme täten ole eturivissä aloittamassa ensimmäisenä yhdistyksenä kokoustoimintaa, vaan aloitamme säännölliset kokouksemme aikaisintaan marraskuussa, mikäli pandemia tuolloin oikeuttaa yhdistyksen kokoontumiset.

Katsoessamme ympärillemme toteamme, että elämä Suomessa on jo lähes normalisoitunut, ihmisten suhtautuessa tänään koronatautiin asiallisesti ja ilman hysteriaa ja paniikkia. Tauti on itse asiassa merkittävästi laantunut ollen tänään Suomessa ainoastaan 10 - 40 tartuntaa päivässä.Torjuntakeinot on jo löydetty ja ne ovat tehokkaasti käytössä. Ihmiset pitävät turvavälejä, käsiä pestään ahkerasti, kaupoissa käytetään suojasumutteita ja -nesteitä. Kasvomaskit ovat tulleet katukuvaan. Yskimiset kohdennetaan nykyään hihaan tai paperinenäliinaan, eikä tervehdyksessä käytetä kädenpuristusta.

Rokotteiden kehitys on maailmanlaajuisesti edennyt ripeästi. Kliinisissä - eli ihmiskokeissa - rokotekehityksessä on jo yli 10 merkittävää Koronarokote-projektia toteutumassa. Pisimmälle lienee tuotetta kehittänyt englantilainen Astra-Zeneca lääkejättiläinen. Täten on odotettavissa, että ensimmäiset teollisessa mittakaavassa tuotetut rokotteet tulevat käyttöön jo vuodenvaihteessa. Kansainvälinen levitys alkanee tulevan kesän alussa. Lupauksien mukaan Suomi saanee suhteellisen osuutensa rokotteista.

On siis syytä uskoa, että vuoden kuluttua koronapandemia on jo lähes voitettu tauti, josta jäljellä on ainoastaan painajaiset. Näin on käynyt jo isorokolle, poliolle, ja niin monelle muulle vakavalle kulkutaudille.

Kuvia kokouksesta täällä!

Mukavaa kesän jatkoa teille kaikille!

Kai Lähdesmäki puheenjohtaja

Parhain terveisin Kauniaisten Suomalaiset Seniorit ry hallitus

Kai Lähdesmäki, puheenjohtaja@kssry.fi, 040 575 5630

Hellevi Kekäläinen, talous@kssry.fi, 040 045 7460

Pirkko Perttula, retket@kssry.fi, 050 518 1130

Anna-Liisa Lehikoinen, sihteeri@kssry.fi, 040 590 6640

Arto Kivisaari, isanta@kssry.fi, 040 505 1003

Alpo Tonteri, isanta@kssry.fi, 050 577 6238

Leena Varpela, emanta@kssry.fi, 050 547 4460

Tarja Salmelin, emanta@kssry.fi, 040 555 1675

Jos Sinulla on kuvia retkiltämme ja haluat jakaa ne muidenkin nähtäväksi, ota yhteyttä p. 0405066079 tai erkki@ylitalot.net


Ohjeita päivitettyjen nettisivujemme lukemiseen!

Alleviivatut sanat ja rivit ovat linkkejä, joita klikkaamalla aukea uusi sivu !

Perussyy päivitykselle oli Google Sites'in uusi versio, mutta olihan jo muutenkin aika päivitellä ja selkiyttää sivut! Palaute ja ehdoitukset tervetulleita, p. 0405066079 tai erkki@ylitalot.net


Oletko jo Facebook’issa?

Haluatko liittyä Kauniaisten Suomalaiset Seniorit ry - salaiseen ryhmään? Oletko kiinnostunut Facebook’ista ja harkitset liittymistä? Haluatko pienryhmäopastusta Tiistaikokousten jälkeen Villa Junghansissa? Jos vastaus on KYLLÄ, laita viesti Erkki Ylitalolle p. 0405066079 tai erkki@ylitalot.netPikaopas Facebook'ista ja siihen liittymisestä tässä!