Tiistaitapaamiset

Tiistaitapaamiset Villa Junghansissa aloitamme emäntien järjestämällä kahvitarjoilulla klo 12.30 ja kokousesitelmät alkavat klo 13. Monipuolisesta ohjelmasta löytyy toivottavasti jokaiselle innostavaa kuultavaa ja opittavaa.

Tiistaitapaamiset kevätkaudella 2020

24.3.2020 Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous ja toimittaja Rauli Virtanen: Meidän miehemme maailmalla

Rauli Virtanen on suomalainen tietokirjailija, ohjaaja ja tuottaja.

Hän on saanut uransa aikana lukuisia palkintoja journalistityöstään. Virtanen on raportoinut useilta kriisialueilta ja matkustanut jokaisessa maailman itsenäisessä valtiossa.


7.4.2020 Kaupunginjohtaja Christoffer Masarin tilannekatsaus

Mielenkiinnolla odotamme jälleen kaupunginjohtajan vuotuista katsausta kotikaupunkimme uutisista ja nykytilasta.

21.4.2020 Laura Heikkilä, Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen projektikoordinaattori Suomen maailmanperintökohteet

Suomessa on seitsemän Unescon Maailmanperintökohdetta. Kaikki kohteemme edustavat yleismaailmallisesti erityisen arvokasta kulttuuri- tai luontokohdetta. Retkistämme kaksi suuntautuu tänä vuonna maailmanperintökohteisiimme. Miksi maailmanperintö on tärkeää juuri tänään? Mitä voimme oppia koko maailman yhteisestä perinnöstä?

5.5.2020 LTT Vappu Taipale: Eläkevuosista elämän rikkaus

”Jokainen ikä on paras ikä”, toteaa Vappu Taipale eräässä haastattelussa. Hän on tehnyt pitkän uran kaikenikäisten ihmisten parissa mm. lastenpsykiatrina ja sosiaali- ja terveysmisterinä. Hänen mielestään vanhetessa ihminen saa elämäänsä lisää hyviä asioita. Kun kokemus kasvaa ihminen yleensä muuttuu kärsivällisemmäksi, pitkämielisemmäksi ja ymmärtäväisemmäksi, hän toteaa niin ikään eräässä haastattelussa.

Ti 19.5. Kevätkauden päätösretki Tuusulanjärven maisemiin - Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekoti Suviranta ja Villa Kokkonen sekä lounas ravintola Härmän Ratissa.

Ilmoittautumiset huhtikuun loppuun mennessä. Tarkemmat tiedot Retket-sivulta!

6.11 Dosentti Miikka Peltomaa: Uni ja musiikki - ihmeelliset lääkkeet

Uni ei ole vierasta musiikissa eikä musiikki unessa. Pelkästään tästä ei ole kuitenkaan kyse, kun unilääkäri ja musiikkilääkäri Miikka Peltomaa avaa Tampere Chamber Music-festivaalilla kahta ihmisen elämän, terveyden ja hyvinvoinnin peruspilaria: unta ja musiikkia. Yhtä tiivisti kuin uni liittyy kaikkeen elämään kiinnittyy musiikki ihmiseen esihistorian hämäristä alkaen ja kaikissa kulttuureissa.

Uni on ihmiselle välttämätöntä kuin happi tai vesi, vaikka emme lopulta aivan tarkasti tiedä miksi. Vaikka ihmisten suhde musiikkiin vaihtelee on sen merkitys ihmiselle kiistämättömän tärkeä. Lääketiede on auttanut meitä vähitellen ymmärtämään, miksi musiikki koskettaa tai miksi hakeudumme musiikin äärelle. Uni paras lääke on. Ja niin on musiikkikin.