Tiistaitapaamiset

Tiistaitapaamiset Villa Junghansissa aloitamme emäntien järjestämällä kahvitarjoilulla klo 12.30 ja kokousesitelmät alkavat klo 13. Monipuolisesta ohjelmasta löytyy toivottavasti jokaiselle innostavaa kuultavaa ja opittavaa.

Tiistaitapaamiset kevätkaudella 2020

25.2.2020 Komentaja Visa Auvinen: Suomen Joutsen Suomen lipun näyttäjänä

Visa Auvinen on Suomen Joutsenen Valtameripurjehtijain perinneyhdistyksen kunniapuheenjohtaja. Fregatti Suomen Joutsen tuli maamme laivaston koululaivavaksi 1930 valtion ostettua sen. Alus teki ennen toista maailmansotaa 8 pitkää valtameripurjehdusta. Valtamerimatkoilla koulutettiin merisotilaita. Niiden tärkeänä tehtävänä oli myös lisätä Suomen tunnettuutta maailmalla.

10.3.2020 Ministeri Pertti Salolainen: Missä nyt mennään.

Vuosien ja vuosikymmenten työ politiikan ja diplomatian huipulla on varmasti ollut mielenkiintoinen matka. Se on antanut monipuolisen kuvan ja näkemyksen niin kotimaan kuin maailmanpolitiikkaankin. Pertti Salolainen tulee kertomaan meille näkemyksistään otsikolla ”Missä nyt mennään?”

24.3.2020 Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous ja

toimittaja Rauli Virtanen: Meidän miehemme maailmalla

Rauli Virtanen on suomalainen tietokirjailija, ohjaaja ja tuottaja.

Hän on saanut uransa aikana lukuisia palkintoja journalistityöstään. Virtanen on raportoinut useilta kriisialueilta ja matkustanut jokaisessa maailman itsenäisessä valtiossa.


7.4.2020 Kaupunginjohtaja Christoffer Masarin tilannekatsaus

Mielenkiinnolla odotamme jälleen kaupunginjohtajan vuotuista katsausta kotikaupunkimme uutisista ja nykytilasta.

21.4.2020 Laura Heikkilä, Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen projektikoordinaattori Suomen maailmanperintökohteet

Suomessa on seitsemän Unescon Maailmanperintökohdetta. Kaikki kohteemme edustavat yleismaailmallisesti erityisen arvokasta kulttuuri- tai luontokohdetta. Retkistämme kaksi suuntautuu tänä vuonna maailmanperintökohteisiimme. Miksi maailmanperintö on tärkeää juuri tänään? Mitä voimme oppia koko maailman yhteisestä perinnöstä?

5.5.2020 LTT Vappu Taipale: Eläkevuosista elämän rikkaus

”Jokainen ikä on paras ikä”, toteaa Vappu Taipale eräässä haastattelussa. Hän on tehnyt pitkän uran kaikenikäisten ihmisten parissa mm. lastenpsykiatrina ja sosiaali- ja terveysmisterinä. Hänen mielestään vanhetessa ihminen saa elämäänsä lisää hyviä asioita. Kun kokemus kasvaa ihminen yleensä muuttuu kärsivällisemmäksi, pitkämielisemmäksi ja ymmärtäväisemmäksi, hän toteaa niin ikään eräässä haastattelussa.

Ti 19.5. Kevätkauden päätösretki Tuusulanjärven maisemiin - Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekoti Suviranta ja Villa Kokkonen sekä lounas ravintola Härmän Ratissa.

Ilmoittautumiset huhtikuun loppuun mennessä. Tarkemmat tiedot Retket-sivulta!