Tiistaitapaamiset

Tiistaitapaamiset Villa Junghansissa aloitamme emäntien järjestämällä kahvitarjoilulla klo 12.30 ja kokousesitelmät alkavat klo 13. Monipuolisesta ohjelmasta löytyy toivottavasti jokaiselle innostavaa kuultavaa ja opittavaa.


Tiistaitapaamiset syyskaudella 2019


10.9. Professori, emeritus Reijo Pajamo: Maakuntalaulujen yhteistaulutilaisuus

Sibelius Akatemian musiikkitieteen professori Reijo Pajamo pitää esitelmän maakuntalauluistamme, säestää laulettavat laulut ja toimii esilaulajana.

(mahdollisuus ostaa hänen kirjaansa maakuntalauluista.)

24.9. Suurlähettiläs, emeritus Jorma Inki: Länsi-Balkanin poliittisesta- ja kulttuurisesta historiasta

Jorma Inki on suomalainen diplomaatti, valtiotieteiden kandidaatti. Hän on ollut Suomen suurlähettiläs Belgradissa, ulkoministeriön hallinnollisen osaston osastopäällikkö, suurlähettiläs Oslossa ja Prahassa.
8.10. Espoon kaupunginmuseon museolehtori Tiina Hero: Taiteilijaelämää

Ruukinrannassa

Hero (FM, Suomen ja Pohjoismaiden historia, Helsingin yliopisto) on työskennellyt Espoon kaupunginmuseossa vuodesta 2002. Hänen pääasiallinen toimipisteensä on KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, missä hän on työskennellyt näyttelyissä Kauklahden lasista Gladiaattoreihin ja keskiajasta Jäämies Ötziin. Monipuolisen yleisötyön ja näyttelytuotannon lisäksi hän luennoi mm. kartano- ja huvilakulttuurista, Tapiolasta sekä yleisesti Espoon historiasta. Heron saattaa tavata myös historiakävelyiltä ympäri Espoota.22.10. Professori, emerita Helena Ranta: Sotarikosten tutkinta ja oikeudenkäynnit

Professori Helena Ranta on toiminut useiden kansainvälisten oikeuslääketieteellisten tutkijaryhmien johtajana ja jäsenenä. Hän on kansainvälisesti tunnettu tutkija ja ollut näissä tehtävissä ympäri maailmaa mm. Balkanilla, Afrikassa, Etelä-Amerikassa sekä Kaakkois-Aasian hyökyaalto-onnettomuuden selvittelyssä.
5.11. Apteekkari Hannes Wahlroos: Itsehoitolääkkeet – miksi apteekista?

Kauniaisten apteekkari Hannes Erik Wahlroos toimi pitkään Lääkelaitoksen johtajana ja myöhemmin ylijohtajana, kunnes siirtyi apteekkariksi Kauniaisiin.

Ennen esitystä on Granin Lähiavun tervehdys19.11 Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous

Toimittaja Jake Nyman: Kielletyt levyt (mahdollisuus ostaa hänen kirjaansa aiheesta)

3.12. Esitys vahvistuu syyskuun kuluessa.


Edelliset Tiistai-tapaamiset