Tiistaitapaamiset

Tiistaitapaamiset Villa Junghansissa aloitamme emäntien järjestämällä kahvitarjoilulla klo 12.30 ja kokousesitelmät alkavat klo 13. Monipuolisesta ohjelmasta löytyy toivottavasti jokaiselle innostavaa kuultavaa ja opittavaa.


Tiistaitapaamiset syyskaudella 2019

10.9. Professori, emeritus Reijo Pajamo: Maakuntalaulujen yhteistaulutilaisuus

Sibelius Akatemian musiikkitieteen professori Reijo Pajamo pitää esitelmän maakuntalauluistamme, säestää laulettavat laulut ja toimii esilaulajana.

(mahdollisuus ostaa hänen kirjaansa maakuntalauluista.)

Tästä klikkaamalla näette maakuntalaulujen sanat!

24.9. Suurlähettiläs, emeritus Jorma Inki: Länsi-Balkanin poliittisesta- ja kulttuurisesta historiasta

Jorma Inki on suomalainen diplomaatti, valtiotieteiden kandidaatti. Hän on ollut Suomen suurlähettiläs Belgradissa, ulkoministeriön hallinnollisen osaston osastopäällikkö, suurlähettiläs Oslossa ja Prahassa.

8.10. Espoon kaupunginmuseon museolehtori Tiina Hero: Taiteilijaelämää

Ruukinrannassa

Hero (FM, Suomen ja Pohjoismaiden historia, Helsingin yliopisto) on työskennellyt Espoon kaupunginmuseossa vuodesta 2002. Hänen pääasiallinen toimipisteensä on KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, missä hän on työskennellyt näyttelyissä Kauklahden lasista Gladiaattoreihin ja keskiajasta Jäämies Ötziin. Monipuolisen yleisötyön ja näyttelytuotannon lisäksi hän luennoi mm. kartano- ja huvilakulttuurista, Tapiolasta sekä yleisesti Espoon historiasta. Heron saattaa tavata myös historiakävelyiltä ympäri Espoota.

To 17.10 klo 18.00 Juhlakonsertti ja arvovuosijuhla Kauniaisten Uudessa Paviljongissa

Tilaisuuteen ovat kaikki jäsenemme tervetulleita ja erityisesti toivotamme tervetulleiksi vuoden 2019 aikana arvovuosia täyttäneet sekä loppuvuodesta täyttävät jäsenemme (70, 80, 90 ja kaikki 90+ vuotiaat). Ohjelmassa on L’Armonia -lauluyhtyeen konsertti, joka kestää noin 45 min. Konsertin jälkeen on yhdessäoloa ja pientä tarjoilua. L’Armonia on neljän naisen lauluyhtye, jotka kaikki ovat musiikin ammattilaisia ja kokeneita kuorolaulajia. Pääosin he laulavat a cappella eli ilman säestystä. He käyttävät esityksissään toisinaan myös pianoa tai muita soittimia. Ohjelmisto koostuu varhaisesta kirkkomusiikista nykyaikaan ja käsittää sekä maallisia että hengellisiä lauluja eri kielillä. Konsertti on maksuton ja tarkoitettu jäsenkunnallemme. Ilmoittautumiset juhlakonserttiin 1.10. mennessä Pirkko Perttulalle sähköpostitse retket@kssry.fi tai tekstiviestinä puh. 050 518 1130.

22.10. Professori, emerita Helena Ranta: Sotarikosten tutkinta ja oikeudenkäynnit

Professori Helena Ranta on toiminut useiden kansainvälisten oikeuslääketieteellisten tutkijaryhmien johtajana ja jäsenenä. Hän on kansainvälisesti tunnettu tutkija ja ollut näissä tehtävissä ympäri maailmaa mm. Balkanilla, Afrikassa, Etelä-Amerikassa sekä Kaakkois-Aasian hyökyaalto-onnettomuuden selvittelyssä.


5.11. Apteekkari Hannes Wahlroos: Itsehoitolääkkeet – miksi apteekista?

Kauniaisten apteekkari Hannes Erik Wahlroos toimi pitkään Lääkelaitoksen johtajana ja myöhemmin ylijohtajana, kunnes siirtyi apteekkariksi Kauniaisiin.

Ennen esitystä on Granin Lähiavun tervehdys

19.11 Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous

Toimittaja Jake Nyman: Kielletyt levyt (mahdollisuus ostaa hänen kirjaansa aiheesta)

Jarmo Juhani "Jake" Nyman (s. 10. elokuuta 1949 Nurmo) on suomalainen musiikkitoimittaja ja tietokirjailija. [1]

Jake Nymanin ura Yleisradiossa alkoi marraskuussa 1972, kun hän teki Leonard Cohenista kertovan jakson ohjelmasarjaan Mistä he laulavat. Nymanista tuli Ylen vakinainen toimittaja vuonna 1977.

Jake Nymanin vuosina 1984--2003 toimittama nostalginen musiikkiohjelma Onnenpäivä keräsi parhaimmillaan jopa 900 000 kuuntelijaa radioiden ääreen. Muita Nymanin suosittuja radio-ohjelmia ovat olleet muun muassa Nuorten sävellahja, Kovan päivän ilta, Rockradio, Nousevan auringon talo, Muistojen Bulevardi, Sadan vuoden syke sekä hänen vuosina 1994--2005 tuottamansa Suomen virallinen lista. Jake Nyman siirtyi eläkkeelle vuonna 2014, mutta hän toimittaa freelancerina Radio Suomessa sunnuntaiaamuisin kuultavaa Jake Nymanin Popradiota. Ohjelmalla on yli 400 000 kuulijaa.

3.12. Esitys vahvistuu syyskuun kuluessa

Ke 18.12. Joulukahvit Villa Bredassa klo 17 ja Lumen Valon Mysterium -joulukonsertti Uspenskin katedraalissa klo 19 Helsingissä

Lauluyhtye Lumen Valo on yksi suomalaisen vanhan musiikin kantavia voimia. Ensiesiintymisestään vuonna 1993 lähtien yhtye on profiloitunut säestyksettömän renessanssimusiikin esittäjäksi ja edelläkävijäksi. Vuosien varrella kahdeksasta laulajasta koostuva Lumen Valo on laajentanut ohjelmistoaan kattamaan myös keskiajan, barokin ja oman aikamme musiikkia. Yhtye konsertoi säännöllisesti kotimaassaan, ympäri Eurooppaa, sekä Yhdysvalloissa.

Katso tarkemmin ilmoittautuminen Retket-sivulta!