Liikuntapiiri

Liikuntapiirin tarkoituksena on koota senioreita yhdessä kävelemään, liikkumaan luonnossa, tutustumaan Kauniaisten historiaan ja nykyaikaan, tutustumaan luontoon ja toisiin senioreihin!

Keskiviikkokävelyjen kokoontumispistepiste on Kauniaisten Terveysaseman edusta, josta lähdemme klo 10.

Reittiehdoitus on yleensä nähtävissä tällä sivulla alemapana, mutta se voidaan sään tai muun syyn takia vaihtaa retken aikana. Matkan pituus on non 3-5 km lyhyemmällä reitillä ja 5-7 pidemmällä ja kestoaika on 1-2 tuntia. Liikuntaryhmällä on oma postituslista, johon liittymällä saa muistutuspostia. Jos haluat postituslistalle tai siitä pois tai ehdottaa uusia reittivaihtoja, niin lähetä postia osoitteeseen kss.gapps@kssry.fi !

21.10.2020 Tällä viikolla tosi syksyisessä säässä Matti johdatti kaikki samalle 4,3 km reitille!

Mukana 20 senioria.


14.10.2020 Kauniissa poutä säässä lämpötilan ollessa alle 10 astetta 22 senioria lähti kävelylle. Satoja hanhia usemmassa aurassa suuntasivat kohti Porkkalan niemeä.

Lyhyemmälllä lenkíllä ( 3,5 km ) mukana 7 ja pidemmällä ( 5,67 km) 15 senioria.

Kuvia kävelyltä täällä!


7.10.2020 Laavulenkki mukana 24 senioria laavulle. Lyhyempi lenkki laavulle ja takaisin 3,23 km ja pidempi lenkki osittain haasteellisessa rinteessä oli 6,4 km.

Kuvia kävelyltä täällä!

30.9.2020 Kiersimme Talin golfkentän. Aluksi luonto-osuus Ison Huopalahden pohjoisrantaa, jonka ruovikko kasvanut niin, ettei vesirajaa ja lintuja näkynyt. Talinrannan asuntoalueella ihailimme Venäjän vanhaa symboolia Pekka Jylhän tekemää kultaista kaksipäistä kotkaa. Matka jatkui Talin kartanon pihan poikki siirtolapuutarha-alueelle ja edelleen Pajamäen Patterimäelle, jossa Ursan aurinko ja lähimmät planeetat. Paluu matka kulki vanhan kaatopaikan yli Vermon parkkialueelle. Kävelty matka oli noin 6 km ja mukana 18 senioria.

Kuvia kävelyltä täällä!

23.9.2020 Mukana taas 25 senioria! Pidemmän reitin kulkijat kiersivät Ymmerstan ympäri noin 5,6 km ja lähes yhtäpitkän matkan toinen ryhmä 4,6 km!

16.9.2020 Osallistujia ennätysmäärä 28 vähän utuisessa säässä! Ylikuntoilijat kiersivät suunnitelleun reitin noin 7km ja Matin kuntoilijat noin 4,15 km! Sport Trackerin kartta tällä kertaa lyhyemmältä lenkiltä, jossa mukana oli 9 aktiivia. Itselläni Sport Trackerin käynnistys unohtui lähtöhetkellä, joten kartassa suunniteltu reitti sinisellä viivalla.

Tapion ottamia kuvia täällä!

9.9.2020 Upeassa syyssäässä lähdimme kimppakyydein Villa Elfvik'iin luontopolulle ja sieltä Espoon Rantaraittia Tarvaspään ohi Jorvin saarelle Helsingiin asti. Mukana 18 senioria.

Kuvia reitiltä!

Jos ja kun otitte kuvia niin kokeilkaa siirtää testialbuumiin alla olevan ohjeen mukaan, poimin ne sieltä retkialbumeihin!

Tässä ohje kuvien lisäämiseen omatoimisesti Kuvagallerian eri albumeihin, testaa ensin kuitenkin Testialbumiin!

Testialbumi, johon jäsenet voivat lisätä omia kuviaan!


2.9.2020 Vielä kesäisessä säässä lähti 25 senioria kuntokävelylle!

Matin KUNTOILIJAT , yhteensä 7, suuntasivat pohjoiseen, kiersivät Työväen Akatemian kautta. Matkaa tuli 3,76 km.

YLIKUNTOILIJAT, yhteensä 18, lähtivät tutustumaan Kasavuoreen rakenteilla olevaan laavuun, joka varmistui kaupungin ja Emmi Silvennoisen projektiksi. Siitä jatkoimme ulkoilureitti ja poikkesimme Kasavuoren ja samalla Kauniaisten huipulle. Matka reitillä oli 6,4 km. Toivotaan laavun pysyvän viihtyisänä paikkana!

26.8.2020 Kuntoilijat 5 lähtivät luoteseen Glimsin museolle ja ylikuntoilijat 19 lähtivät pidemmälle reitille itään Keran Halleille.

Kuvia retkeltä täällä! Sport Trackerit molemmilta ryhmiltä Glimsin museo ja Kera Hallit

10.5.2020 Perinteinen Seniorien kevään luontoretki Aurora Karamzinin kartanolle kutistui koronaviruksen takia soolo kävelyksi kauniissa kesäsäässä!

18.3.2020 Pilvisessä poutäsäässä 3 seniorin tiedustelupartio kävi katsastamassa tyhjää Espoon Kirkkojärveä!.

25.3.2020 Yhteiskävelyä ei enää tehty! Kaksi senioria tapasi lähtöpaikalla turvaetäisyyden huomioiden ja päätimme lähteä kumpikin omalle reitille.

11.3.2020 Sateessa 15 urhoollista mukana.

4.3.2020 Säätutkan mukaan oli lähtöhetkellä saderintama noin puolen tunnin päässä Porkkalan niemellä, joten reitti valittiin pikaisen paluun mukaan. Sade rintama lähestyi ja tuuli puiden latvoissa humisi, mutta teimme useita ylimääräisiä mutkia poutasään jatkuessa. Vasta ostoskeskuksen luona alkoi tihkusade, joka sekin armahti hiljentyessään koteihin kiirehtäviä 23 senioria.

26.2.2020 Gallträskin kiertäjiä pikkupakkasessa mukana 21 senioria!

Lieneekö tuulenviiman takia ennätysnopeus 4,9 km/h???

19.2.2020 Kiikarikallion valloitus 25 seniorin voimin pivisellä kevätsäässä!

12.2.2020 Yöisen lumisateen jälkeen 24 senioria kävi tarkastamassa laskettelumäen lumitilanteen!

5.2.2020 Puoli- auringoinen sää. Mukana 21 senioria. Espoon Kirkkojärvelle jää rutisi, mutta selvisimme kuivin jaloin.

Matkaa 7,38 km!

29.1.2020 Pienessä lumi/räntäsateessa 13 senioria tekivät vähän suunniteltua lyhyemmän kävelyretken. Kiikarikallon metsäosuus korvattiin Palloiluhallin läpikäynnillä. Sää ei kuitenkaan ollut ulkoiluun niin huono kuin ikkunasta uloskatsoen olisi voinut tulkita, alku matkasta lumi oli vielä kuivaa muuttuen vähitellen kosteammaksi. Ihailimme ulkona kukkivia jouluruusuja ja näsiä, joka ei sateessa ollut parhaimillaan! Osallistujamäärän putoaminen puoleen viikon takaisesta antaa aihetta nimetä Matti Liikuntapiirin vetäjäksi?

22.1.2020 Matti Linden Helppo kierros ja lähes ennätysmäärä osanottajia mukana(26). Erkki puuttui, siksi ei tullut ennätystä.

15.1.2020 Seniorit sateessa. Seitsemän mukana.

8.1.2020 Aloitimme uuden vuoden kiertämällä Gallträskin läpi sateen ja viiman mukana 10 senioria "ei optimi" säästä huolimatta! Kierros jäi vähän lyhyeksi, mutta iltäpäiväksi oli tarjolla uimahallia tai kuntosalia. Sport Tracker'kin unohtui käynnistää lähtöhetkellä terveysasemalle tulleen ambulanssin takia.

Tässä vielä viime vuoden tilastoa!

Kolme yhdistyksen muuta retkeä osuivat kävelyretkien kanssa samaan aikaan, mutta vain yksi retki kärsi sateen takia osaanottajakatoa!


Liikuntapiiri 2019

En malta olla lisäämättä tähän vielä pari henk kohtaista tilastotietoa vuoden aikana testaamistani kahdesta eri askelmittarista.

Minusta luotettavampi vaihtoehto oli kännykässä Google Fit/Heiaheia sovellusten yhdistelmä, jonka tulos oli 3829256 askelta ja siitä laskettu keskiarvo 10491 askelta/päivä!

Toinen oli Huawei "älyranneke"/Health sovellus kännykässä, joka keräsi automaattisesti koko vuoden askeleet 4021916 ja laski keskiarvon 11557 askelta/päivä. Tämä kuitenkin laski käden heilautukset askeliksi

=============================================

Liikuntapiirin aikaisempia retkikohteita löytyy täältä!