Liikuntapiiri

Liikuntapiirin tarkoituksena on koota senioreita yhdessä kävelemään, liikkumaan luonnossa, tutustumaan Kauniaisten historiaan ja nykyaikaan, tutustumaan luontoon ja toisiin senioreihin!

Keskiviikkokävelyjen kokoontumispistepiste on Kauniaisten Terveysaseman edusta, josta lähdemme klo 10.

Reittiehdoitus on yleensä nähtävissä tällä sivulla alemapana, mutta se voidaan sään tai muun syyn takia vaihtaa retken aikana. Matkan pituus on non 4-6 km ja kesto 1-2 tuntia. Liikuntaryhmällä on oma postituslista, johon liittymällä saa muistutuspostia. Jos haluat postituslistalle tai siitä pois tai ehdottaa uusia reittivaihtoja, niin lähetä postia osoitteeseen kss.gapps@kssry.fi !

25.9 Paikalliskävely, jossa reitin valinta ryhmäpäätöksenä!

2.10 Yritämme uudelleen Nuuksion Haukkalammelle. Valokuvassani esiintyvää Ylioppilaskunnan Laulajien kuoroa emme valitettavasti saa esiintymään siellä silloin kuten parivuotta sitten Suomen 100V juhlavuoden Luontopäivänä. Reiteistä on hyviä kuvauksia ja karttoja, klikkaa tästä! Kävellään siellä ensin lyhyt ja helppokulkuinen "Punarinnan kierros". Se on vähintäin yhtä helppo kuin viime keskiviikkona kävelty "Kasavuoren pienpolut". Sen lisäksi voimme kierrellä lähistön luontokohteita. Lähtö kello 10 Terveysasemalta ja paluu noin kello 13 takaisin Kauniaisiin. Tarvitsemme kimppakyyteihin todennäköisesti ainakin 5 autoa, joten kenelle sopii, niin tulkaa autoilla terveysasemalle, ylimääräiset autot voi pysäköidä alapihan 3 tunnin P-alueelle! Omat vesipullot ja kevyet eväät mukaan, joita voimme nauttia esim Mustalammen tulipaikalla.

18.9 Teimme yhdistyksemme Louhisaari-Naantali-retken takia kevennetyin voimin paikalliskävelyn itään Espoon Kuninkaisiin. Sadekuurokin odotti kunnes ehdimme alta pois auringon paistaessa. Mukana 11 senioria ja Bella.

11.9 Jouduimme sateen takia perumaan Nuuksion retken kiersimme Gallträskin 17 seniorin voimin matkaa kertyi vain noin 3 km! Nuuksioon lähtöä yritämme uudestaan viikon kuluttua!4.9 Painuimme suolle 20 seniorin voimin kulkemaan Kasavuoren pikkupolkuja erilaisissa maastotyypeissä ja lopuksi poikkesimme taas Stockmanin raunioilla. Reitin pituus oli 5,3 km!


28.8 Aurinkoisessa kesäsäässä meitä oli 18 senioria ja kuulimme Villa Bensowin pihalla lastentarhan johtaja (?) kertoi alueealla toimivien lastentarhojen ja koko säätiön muustakin toiminnasta. Kävelykierros oli tavanomaista selvästi lyhyempi vain noin 3 km.

'Reittiehdoitus Kauniaisten LUONTO- ja KULTTUURIOPAS kirjasesta "2. KESKUSTAN REITTI" sivut 20-30. Reitin pituus opaskirjasessa 8 km, mtta me voimme oikoa noin 5 km'iin. Aikaa kulunee noin 2 tuntia.

Tässä linkki sivuille!

21.8 Syyskauden avauskävelyllä oli mukana 12 senioria. Sääennusteessa oli tihkusateen uhka, mutta ilma oli puolipilvinen ja sopivan lämmin. Matkaa kertyi vain 3,3 km + kotimatkat, yhteensä noin 5 km. Kuvassa tasapainoilua pitkospuilla, joiden uusiminen on käynnistynyt.


21.8.2019 klo 18:00-19:30 Voimaannuttava metsä - hiljenny ja ammenna voimaa metsästä. Kokootuminen Kasavuoren koulun koripallokenttä. Suomenkielinen retki. Luontoretket ovat siis kaikille maksuttomia tilaisuuksia, joihin ei yleensä tarvitse ilmoittautua. Retkille osallistuminen ei vaadi huippukuntoa, vaan niillä liikutaan rauhallisesti luontoon tutustuen. Varusteet sään mukaan ja halutessa voit ottaa omat eväät ja kiikarit mukaan!

Kuvassa retken vetäjä Kauniaisten kaupungin Ympäristöasiantuntija Anna Sjövall valmistelemassa retken huipentumaa japanilaista teeseremoniaa, jossa tarjolla erilaisia luonnonteetä ja -leipomuksia. Yritetään saada hänet vetämään meille samanlainen hiljaisuuden retriittiä, mindfullness'iä, jooga hengitysharjoituksia + muuta voimaannuttavia harjoitteita!

Annan julkaisu FB'ssä! https://www.facebook.com/KauniainenGrani/posts/2556494471060920

=============================================

Liikuntapiirin aikaisempia retkikohteita löytyy täältä!