Liikuntapiiri

Liikuntapiirin tarkoituksena on koota senioreita yhdessä kävelemään, liikkumaan luonnossa, tutustumaan Kauniaisten historiaan ja nykyaikaan, tutustumaan luontoon ja toisiin senioreihin!

Keskiviikkokävelyjen kokoontumispistepiste on Kauniaisten Terveysaseman edusta, josta lähdemme klo 10.

Reittiehdoitus on yleensä nähtävissä tällä sivulla alemapana, mutta se voidaan sään tai muun syyn takia vaihtaa retken aikana. Matkan pituus on non 4-6 km ja kesto 1-2 tuntia. Liikuntaryhmällä on oma postituslista, johon liittymällä saa muistutuspostia. Jos haluat postituslistalle tai siitä pois tai ehdottaa uusia reittivaihtoja, niin lähetä postia osoitteeseen kss.gapps@kssry.fi !

Yhteiset keskiviikkokävelyt jatkuvat syksyllä!

Kauniaisten piha/parvekejumpat jatkuvat vielä viikon ja sen jälkeen kansalaisopiston kevätkauden "jumpat" jatkuvat vielä noin viikon!

Liikunnallista kesää kaikille!

10.5.2020 Perinteinen Seniorien kevään luontoretki Aurora Karamzinin kartanolle kutistui koronaviruksen takia soolo kävelyksi kauniissa kesäsäässä!

18.3.2020 Pilvisessä poutäsäässä 3 seniorin tiedustelupartio kävi katsastamassa tyhjää Espoon Kirkkojärveä!.

25.3.2020 Yhteiskävelyä ei enää tehty! Kaksi senioria tapasi lähtöpaikalla turvaetäisyyden huomioiden ja päätimme lähteä kumpikin omalle reitille.

11.3.2020 Sateessa 15 urhoollista mukana.

4.3.2020 Säätutkan mukaan oli lähtöhetkellä saderintama noin puolen tunnin päässä Porkkalan niemellä, joten reitti valittiin pikaisen paluun mukaan. Sade rintama lähestyi ja tuuli puiden latvoissa humisi, mutta teimme useita ylimääräisiä mutkia poutasään jatkuessa. Vasta ostoskeskuksen luona alkoi tihkusade, joka sekin armahti hiljentyessään koteihin kiirehtäviä 23 senioria.

26.2.2020 Gallträskin kiertäjiä pikkupakkasessa mukana 21 senioria!

Lieneekö tuulenviiman takia ennätysnopeus 4,9 km/h???

19.2.2020 Kiikarikallion valloitus 25 seniorin voimin pivisellä kevätsäässä!

12.2.2020 Yöisen lumisateen jälkeen 24 senioria kävi tarkastamassa laskettelumäen lumitilanteen!

5.2.2020 Puoli- auringoinen sää. Mukana 21 senioria. Espoon Kirkkojärvelle jää rutisi, mutta selvisimme kuivin jaloin.

Matkaa 7,38 km!

29.1.2020 Pienessä lumi/räntäsateessa 13 senioria tekivät vähän suunniteltua lyhyemmän kävelyretken. Kiikarikallon metsäosuus korvattiin Palloiluhallin läpikäynnillä. Sää ei kuitenkaan ollut ulkoiluun niin huono kuin ikkunasta uloskatsoen olisi voinut tulkita, alku matkasta lumi oli vielä kuivaa muuttuen vähitellen kosteammaksi. Ihailimme ulkona kukkivia jouluruusuja ja näsiä, joka ei sateessa ollut parhaimillaan! Osallistujamäärän putoaminen puoleen viikon takaisesta antaa aihetta nimetä Matti Liikuntapiirin vetäjäksi?

22.1.2020 Matti Linden Helppo kierros ja lähes ennätysmäärä osanottajia mukana(26). Erkki puuttui, siksi ei tullut ennätystä.

15.1.2020 Seniorit sateessa. Seitsemän mukana.

8.1.2020 Aloitimme uuden vuoden kiertämällä Gallträskin läpi sateen ja viiman mukana 10 senioria "ei optimi" säästä huolimatta! Kierros jäi vähän lyhyeksi, mutta iltäpäiväksi oli tarjolla uimahallia tai kuntosalia. Sport Tracker'kin unohtui käynnistää lähtöhetkellä terveysasemalle tulleen ambulanssin takia.

Tässä vielä viime vuoden tilastoa!

Kolme yhdistyksen muuta retkeä osuivat kävelyretkien kanssa samaan aikaan, mutta vain yksi retki kärsi sateen takia osaanottajakatoa!


Liikuntapiiri 2019

En malta olla lisäämättä tähän vielä pari henk kohtaista tilastotietoa vuoden aikana testaamistani kahdesta eri askelmittarista.

Minusta luotettavampi vaihtoehto oli kännykässä Google Fit/Heiaheia sovellusten yhdistelmä, jonka tulos oli 3829256 askelta ja siitä laskettu keskiarvo 10491 askelta/päivä!

Toinen oli Huawei "älyranneke"/Health sovellus kännykässä, joka keräsi automaattisesti koko vuoden askeleet 4021916 ja laski keskiarvon 11557 askelta/päivä. Tämä kuitenkin laski käden heilautukset askeliksi

=============================================

Liikuntapiirin aikaisempia retkikohteita löytyy täältä!