Liikuntapiiri

Liikuntapiirin tarkoituksena on koota senioreita yhdessä kävelemään, liikkumaan luonnossa, tutustumaan Kauniaisten historiaan ja nykyaikaan, tutustumaan luontoon ja toisiin senioreihin!

Keskiviikkokävelyjen lähtöpiste on Kauniaisten Terveysaseman edusta, josta lähdemme klo 10.

Reittiehdoitus on yleensä nähtävissä tällä sivulla alemapana, mutta se voidaan sään tai muun syyn takia vaihtaa retken aikana. Matkan pituus on non 4-6 km ja kesto 1-2 tuntia. Liikuntaryhmällä on oma postituslista, johon liittymällä saa muistutuspostia ja sen avulla voivat kaikki myös ehdoittaa reittivaihtoja.

Syyskauden 3. kävely on aikaisemmasta lupauksestani poiketen vasta 3.10! 26.9 on retki Villa Weckströmin huvilalle Soukkaan.

Kävelyretkemme Leppävaarassa noudattaa Leppävaara Seura ryn'n reittiä, jota kesän aikana on kulkenut noin 500 paikallishistoriasta kiinnostunutta henkilöä. Lisää tietoa löytyy esimerkiksi Espoon kaupungin museon sivulta https://www.kulttuuriespoo.fi/fi/event/11234-sarkynyt-elama-espoo-sisallissodassa . Jos haluaa lisää tietoa vielä kävelyn jälkeen, niin museossa on pe 19.10 klo 17-18:30 prof. Seppo hentilän luento Saksalainen Suomi ja taistelu Espoossa 1918.

Ajamme autoilla kimppakyydein Leppävaaran Urheilukentän suurelle parkkipaikalle. Kävelyreitin pituus on noin 4 km


Seuraava keskiviikkokävely 19.9 tehdään vanhan Kauniaisten LUONTO- ja KULTTUURIOPAS kirjasen suosittelemaa 3. PALVELUSTEN REITTIä vapaasti mukaellen ja vanhoja huviloita katsellen. Oppaassa reitti on merkitty 8 km, mutta kuljemme vain noin 4.5 km siitä!

Klikkaamalla tuota ylläolevaa alleviivattua opas-tekstia aukeaa reitistä kertovat sivut!

Syyskauden aloitus on suuniitteilla 5.9.2018 ja kohteena Kauniaisten korkein kohta Kasavuoren huippu. Sieltä aukeaa maisema länteen ja sen lähettyvillä on joitakin pieniä hiidenkirnuja. Allaolevalle kartalle reitti on piirretty vihreällä viivallaSyksyn ensimmäisen kävellyn lenkin tiedot tässä.

Kevään viimeinen kävelyretken teimme toukokuussa Kämmenlammen laavulle, jossa kaksi reipasta kävi uimassakin!