Retket


Ke 27.9 KOKOPÄIVÄRETKI TURKUUN
Retki on jo täynnä!

Historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova on ensimmäinen vierailukohteemme.
Vuonna 1995 avattua museota ylläpitää Matti Koivurinnan säätiö. Aboa Vetus on maanalainen rauniokortteli, jonka aidot rakenteet kertovat Suomen vanhimman kaupungin historiasta. Ars Novan näyttelysalit ovat vuonna 1928 valmistuneessa Rettigin palatsissa, jossa esitellään nykytaidetta ja säätiön taidekokoelmaa. Takkahuone- ja Omatila-gallerioissa on oma näyttelyohjelmansa. Lounaan syömme Hus Lindmanin kulttuurihistoriallisessa miljöössä Aurajoen rannalla.

Tutustumme myös Turun tuomiokirkkoon, joka on Aurajoen rannalla sijaitseva, monessa vaiheessa rakennettu kivikirkko, joka on suurimmaksi osaksi keskiajalta. Turun tuomiokirkko kuuluu maan merkittävimpiin historiallisiin rakennuksiin. Tutustuttuamme kirkkoon ja kirkkomuseoon nautimme lähtökahvit Domecafessa.
Oppaanamme toimii legendaarinen Aiju von Schöneman.

Ohjelma
Klo 11.30 Aboa Vetus & Ars Nova , opastettu vierailu museossa ja omaa aikaa
Klo 13.30 Lounas Hus Lindman
Klo 14.45 Turun tuomiokirkko
Klo 16.15 (ja osa ryhmästä 16.30) kahvit Domcafessa
Klo 16.45 Paluumatka Turusta

Retken hinta 58 € (sisältää kuljetuksen, opastukset, lounaan ja kirkkokahvit). Museokorttilaisille hinta on 52 €. Ilmoittautuessasi kerro, että sinulla on museokortti. Se on myös näytettävä museon kassalla. Ilmoittautumiset sähköpostitse kssryretket@gmail.com, tekstiviestitse tai puhelimitse 050 518 1130 (Pirkko Perttula) ja maksut yhdistyksen tilille FI68 1378 3000 2037 33, viite 20048,  viimeistään 15.9.   
Bussikuljetus  klo 8.30   Kasavuoren koulukeskus, Kasavuorentie 1, klo 8.35  Villa Bredan bussipysäkiltä, Bredantie 16,  ja klo 8.40 VR:n parkkipaikan bussipysäkiltä. Helsingintie 1. Menomatkalla pidämme tauon Design Hill Cafessa Halikossa. Paluu Kauniaisiin noin 19.

17. - 20.10 SYKSYINEN KULTTUURIMATKA PIETARIIN   Retki on jo täynnä!

Lähdemme matkalle ALLEGRO-junalla Helsingin rautatieasemalta tiistaiaamuna 17.10. ja palaamme takaisin perjantai-iltana 20.10. Pietarissa majoitumme hotelliin Oktjabrskaja (Lokakuu), jossa yövymme kolme yötä.

Tiistaina päivällinen hotellissa ja sen jälkeen illalla kulttuuriohjelmaa. Keskiviikkona Pietarin Sightseeing´in jälkeen vierailu uudessa, upeassa Fabergé-museossa Suvalovin palatsissa, joka tuli tutuksi myös marsalkka Mannerheimille. Lounaan jälkeen meillä on opastettu vierailu Venäläisen Taiteen Museossa. Illalla kulttuuriohjelmaa. Torstaina lähdemme maaseudulle Traskoje Seloon, jossa käymme ihailemassa Katariinan Palatsin loistoa ja mm sen upeaa Meripihkahuonetta. Pistäydymme myös Tsaarien perhekirkossa. Päivällä lounas ja illalla yhteinen illallinen. Perjantaina vierailu Pietari-Paavalin linnoituksessa, jonka kirkossa on mm kaikkien Romanovien haudat. Yhteinen lounas.

Matkan hinta on: 782€ / 2hh ja 857€ /1hh. Hintaan sisältyy: Ryhmäviisumi, junamatkat, hotelliyöpymiset, aamiaiset hotellissa, opas- ja matkanjohtajapalvelut, ohjelman mukaiset ruokailut, kaikki ohjelman mukaiset bussikuljetukset päivän vierailukohteisiin ja illan esityksiin sekä bussikuljetus iltaesitysten jälkeen hotelliin. Iltaesitykset erillismaksusta: lipuista tulee tilauskaavake hintatietoineen, josta voit tehdä varaukset mielenkiintosi mukaan.

Matkan järjestää Secway Oy ja vastuullisena valmismatkajärjestäjänä on Suomen Matka-Agentit Oy. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 20 osallistujaa. Matkanjärjestäjä lähettää laskut osallistujille. Ilmoittautumiset Pirkko Perttulalle sähköpostitse kssryretket@gmail.com, tekstiviestillä tai puhelimitse 050 518 1130 viimeistään 30.5. Matkanjohtajana toimii Jyrki Ahvonen Secway Oy:stä. 

Ke 29.11. FAZERIN UUSI VIERAILUKESKUS JA PYHÄN LAURIN KIRKKO VANTAALLA

Fazerin vierailukeskus on aisteja kutkutteleva elämys, johon kuuluvat äänet, tuoksut ja kosketeltavat asiat. Opastetulla kierroksella tutustumme Fazerin toimintaan, pitkään historiaan, tarinoihin, laajaan tuotevalikoimaan, yritysvastuuseen ja innovaatioihin. Kierroksen jälkeen syömme yhteisen lounaan ja sitten pistäydymme herkkumyymälässä. 

 Iltapäivällä vierailemme Pyhän Laurin kirkossa, joka on on Tikkurilan seurakunnan ja Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan pääkirkko. Noin vuonna 1452 valmistunut keskiaikainen harmaakivikirkko on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus ja Suomen suosituimpia vihkikirkkoja.Tutustumme oppaan johdolla kirkon historiaan sekä keskiajan taiteeseen, upeisiin kattokruunuihin ja alttarin kuori-ikkunan lasimaalaukseen.


Ohjelma
Klo 11-13.30 Fazerin vierailukeskus, opastettu kierros, lounas ja herkkukauppa
Klo 14 Pyhän Laurin Kirkko ja lähtökahvit Café Laurentiuksessa
Klo 16 Paluu Vantaalta Kauniaisiin

Retken hinta 37 (sisältää kuljetuksen, opastukset, lounaan ja kirkkokahvit). Ilmoittautumiset sähköpostitse kssryretket@gmail.com, tekstiviestitse tai puhelimitse 050 518 1130 (Pirkko Perttula) ja maksut yhdistyksen tilille FI68 1378 3000 2037 33, viite 20048,  viimeistään  15.11.   

Bussikuljetus  klo 10.00   Kasavuoren koulukeskus, Kasavuorentie 1, klo 10.05  Villa Bredan bussipysäkiltä, Bredantie 16 ja klo 10.10 VR:n parkkipaikan bussipysäkiltä. Helsingintie 1. Paluu Kauniaisiin noin klo 16.30 Ti 05.12.  Itsenäisyysjuhla Katajanokan kasinolla
Otamme mielihyvin vastaan retkiehdotuksia vuodelle 2018,
kssryretket@gmail.com tai soittamalla Pirkko Perttula 050 518 1130.

Muistathan ilmoittaa matkanjärjestäjälle, jos haluat retkillä erityisruokavalion.


 Retkille lähtijöille tiedoksi: Jos osallistujalla on vaikeuksia selviytyä omin avuin, hänen tulee ottaa mukaan oma avustaja. Avustajan ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen ja avustaja maksaa normaalin osallistumismaksun.

 

Aikaisemmat retket

Linkki aikaisemmille retkille.

Matkanjärjästäjä

Pirkko Perttula puhelin 050 518 1130, email kssryretket@gmail.com